Grote honden

Helaas door lichamelijke klachten doen wij geen grote honden meer.

In de trimsalon is niet alleen plaats voor de traditionele showhondjes als de Malthezer, Lhaso Aphso en de Yorkshire Terrier. Ook voor de grote rassen kan een behandeling in de trimsalon een welkome aanvulling op de vachtverzorging zijn. Trimsalon Van de Toogwijkhoeve is ook ingericht om ook onze grote vrienden zoals de Berner Sennenhond, Leonberger, New Foundlander, Pyreenese berghond en de Sint Bernard te wassen en te verzorgen.
Deze grote honden hebben gemeen dat ze gefokt zijn om onder harde weersomstandigheden buiten hun werk te doen. Vanzelfsprekend was een zware beschermende vacht een vereiste met vaak een dikke laag wol als isolatie. Over het algemeen leven gezelschapsdieren binnenhuis hoewel de beharing nog steeds aan de oorspronkelijke rasstandaard blijft voldoen.

Behandeling
We gaan de hond nat maken brengen rijkelijk shampoo aan en laten de shampoo flink doorschuimen net zolang totdat de bijna losse haren gemakkelijk loslaten. Zonodig brengen we ook nog een crème aan die later wordt uitgespoeld. Daarna wordt de hond afgedroogd en maken we de hond verder droog met de waterblazer. Als de hond droog is wordt deze op de tafel gezet zodat we de behandeling af kunnen maken.  Het resultaat is dat de hond al zijn oude haar kwijt is en een hele luchtige vacht heeft.
Deze behandeling kun je in het voorjaar en in het najaar laten doen bij de vachtwissel, maar je kunt er ook voor kiezen om het elke 4 maanden te laten doen om zo het hele jaar door uw hond in een goed vachtconditie te houden.